Καταστροφική Κακοποίηση Ανήλικου σε Νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη

Καταστροφική Κακοποίηση Ανήλικου σε Νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αλεξανδρούπολη από την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ενός 5χρονου αγοριού από συνομηλίκους του μέσα σε νηπιαγωγείο. Η σοβαρή υπόθεση, η οποία έχει σοκάρει την τοπική και τη ευρύτερη κοινωνία, ήρθε στο φως όταν το παιδί επέστρεψε στο σπίτι και παραπονέθηκε για έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι ιατροί διαπίστωσαν ίχνη που υποδεικνύουν σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με καταθέσεις και πληροφορίες από την προανάκριση, δύο 5χρονοι συμμαθητές φέρεται να κακοποίησαν το παιδί κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου ανέφερε ότι η γνώση των πράξεων από τα παιδιά μπορεί να προέρχεται από προηγούμενες εμπειρίες ή παρατηρήσεις. Εξέφρασε την ανησυχία της για τη σημασία της ενημέρωσης και της προσοχής από γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με ύποπτες συμπεριφορές.

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε ότι οι γονείς των θυτών επιχείρησαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος, με αποτέλεσμα να παρα almost για συμπλοκή. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις από την πολιτεία προκειμένου να προστατευτούν τα θύματα σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις.

Η μαρτυρία του πατέρα του παιδιού για τα γεγονότα είναι συγκλονιστική. Περιγράφει πώς το παιδί, αφού επιστρέφει από το σχολείο, εμφανίζεται σε κακή κατάσταση και αποκαλύπτει ότι δύο παιδιά το κακοποίησαν. Ο πατέρας δήλωσε ότι προσπάθησε να μιλήσει με τους γονείς των θυτών, αλλά συνάντησε την άρνηση τους να παραδεχθούν την πράξη.

Ακολούθησαν συλλήψεις για τους τέσσερις γονείς των παιδιών-θυτών και τους δύο νηπιαγωγούς, οι οποίοι αφέθηκαν ωστόσο ελεύθεροι και θα παρουσιαστούν σε δικαστήριο. Αντικείμενο της δίκης είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πηγή: tovima.gr