Κρίση λειψυδρίας στη Νάξο και αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή της

Κρίση λειψυδρίας στη Νάξο και αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπισή της

Σημαντική κρίση λειψυδρίας πλήττει τη Νάξο, δυσχεραίνοντας τη ζωή των κατοίκων. Το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι προχώρησαν σε λιτανείες με σκοπό να προκαλέσουν βροχή, καθώς οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση και οι καλλιέργειές τους απειλούνται από την ξηρασία.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Συναιτερίστας (ΕΑΣ) Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στην αδράνεια της Πολιτείας όσον αφορά τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της λειψυδρίας. «Το 2009 δημοπρατήθηκε το έργο του Τσικαλαριού, το οποίο έχει ολοκληρωθεί μόλις σε ποσοστό 5%. Δεν έχει προχωρήσει το έργο αυτό», δήλωσε.

Αναφέροντας άλλες περιπτώσεις, τόνισε: «Υπάρχει επίσης ένας βιολογικός καθαρισμός στο νησί που θα μπορούσε να γίνει τριτοβάθμια επεξεργασία με σχετικά λίγα χρήματα, 4-5 εκατομμύρια. Ούτε κι αυτό έχει υλοποιηθεί». Ο ίδιος επισήμανε την έλλειψη έργων που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την αυτάρκεια των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο Δημήτρης Καπούνης ανέφερε ότι έχουν υπάρξει πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή από μέλη της αντιπολίτευσης για τη λύση του προβλήματος, προσθέτοντας πως έχει ενημερώσει και κρατικούς αξιωματούχους για την κρισιμότητα της κατάστασης. Ωστόσο, παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος μέχρι στιγμής.

Πηγή: tovima.gr