Ληστεία Σοκ στο Λαύριο με Λεία 1,5 Εκατομμύριο Ευρώ

Ληστεία Σοκ στο Λαύριο με Λεία 1,5 Εκατομμύριο Ευρώ

Καλά οργανωμένη αποδείχθηκε η ληστεία που έλαβε χώρα χθες (26/9) στο Λαύριο, σε όχημα χρηματαποστολής που είχε παραλάβει ένα σημαντικό ποσό από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Οι δράστες εκτιμάται ότι απέσπασαν λεία ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, εκμεταλλευόμενοι την ακριβή τοποθεσία του συμβάντος, που συνέβη δίπλα σε ένα κατάστημα αλυσίδας παιχνιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ο τελευταίος σταθμός του οχήματος χρηματαποστολής, γεγονός που φαίνεται να γνώριζαν οι ληστές. Κατά την διάρκεια της επιχείρησής τους, οι δράστες, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει ένα πράσινο αυτοκίνητο, επιτέθηκαν πρώτα με μπογιές, χρησιμοποιώντας καπνογόνα και στη συνέχεια έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος.

Ο ένας υπάλληλος της χρηματαποστολής βρισκόταν εντός του καταστήματος, ενώ ο δεύτερος παρέμενε στο αυτοκίνητο. Όπως αναφέρθηκε, οι ληστές προχώρησαν σε εκφοβιστικές ενέργειες, αφήνοντας ένα κουτί, το οποίο ισχυρίστηκαν ότι περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, απειλώντας τον υπάλληλο ότι θα σπάσουν το τζάμι του οχήματος με έκρηξη.

Με μαχαίρια, οι δράστες έκαναν τις ζημιές στα λάστιχα του οχήματος και με την απειλή Καλάσνικοφ, ανάγκασαν τον υπάλληλο να απομακρυνθεί από το φορτηγό. Δυστυχώς για την επιχείρηση, ο υπάλληλος δεν μπορούσε να παραμείνει ασφαλής στο αυτοκίνητο, καθώς δεν ήταν θωρακισμένο, με αποτέλεσμα ένας από τους ληστές να αρπάξει τουλάχιστον 15 σάκους με χρήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τους υπαλλήλους, δεν είχαν προλάβει να τοποθετήσουν τα χρήματα σε ειδικά βαλιτσάκια, τα οποία καταστρέφονται σε περίπτωση αφαίρεσης με έκρηξη. Η εταιρεία χρηματαποστολής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε λειτουργήσει στο παρελθόν με διαφορετική επωνυμία και είχε υποστεί αρκετές ληστείες κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της.

Πηγή: tovima.gr