Μαζική Τροφική Δηλητηρίαση Με Φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στο Καρπενήσι

Μαζική Τροφική Δηλητηρίαση Με Φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στο Καρπενήσι

Τριάντα φοιτητές από τη Γεωπονική Σχολή ταξίδεψαν από την Αθήνα προς το Καρπενήσι για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο, όμως κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης. Έπειτα από δύο ημέρες χωρίς προβλήματα, μια φοιτήτρια εμφάνισε πρώτα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Στη συνέχεια, σχεδόν όλοι οι φοιτητές παρουσίασαν παρόμοια ή και χειρότερα συμπτώματα.

«Είχαν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν το συνέδριο, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν. Η κόρη μου ήταν η πρώτη που παρουσίασε συμπτώματα. Μέχρι στιγμής γνωρίζω για 30 περιπτώσεις. Άλλοι φοιτητές έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν στο Καρπενήσι. Είναι απαράδεκτο», δήλωσε η μητέρα ενός φοιτητή.

Δεκαοκτώ από τους φοιτητές χρειάστηκαν μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για την απαραίτητη φροντίδα και θεραπεία. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Δαλαδήμος, ανέφερε: «Δεχθήκαμε γύρω στα 18 άτομα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Το νοσοκομείο μας είναι μικρό, αλλά κλινικά όλοι οι ασθενείς είναι καλά. Έχουμε ήδη αποκλείσει τη σαλμονέλα και περιμένουμε περισσότερα αποτελέσματα από τις εξετάσεις».

Από την παροχή πρώτων βοηθειών, ορισμένοι φοιτητές παρέμειναν στο νοσοκομείο για 10-12 ώρες για παρακολούθηση, ενώ μία φοιτήτρια διακομίστηκε στη Λαμία λόγω ανησυχιών για την κατάσταση της υγείας της.

Η φοιτήτρια που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Λαμία. Όπως δήλωσε η μητέρα της, η κατάσταση της είναι σοβαρή καθώς δεν έχει ακόμη αναρρώσει. «Δύο ημέρες ήταν καλά, αλλά έπειτα εμφάνισε εμετούς και πυρετό», είπε η μητέρα, ενδεικτικά αναφερόμενη στη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Ο ΕΟΔΥ έχει αρχίσει τις έρευνες για να προσδιορίσει την αιτία της δηλητηρίασης, επικοινωνώντας με όλους τους φοιτητές που νοσηλεύτηκαν. Πηγή: tovima.gr