Μετάβαση και Νέες Τιμές Διοδίων στην Αττική Οδό από Οκτώβριο 2024

Μετάβαση και Νέες Τιμές Διοδίων στην Αττική Οδό από Οκτώβριο 2024

Σε ενημέρωση που προχώρησε η «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.», επισημαίνεται ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2024 θα αναλάβει τη λειτουργία και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού. Η παράδοση του αυτοκινητοδρόμου από το Ελληνικό Δημόσιο στον νέο παραχωρησιούχο θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 προς Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης που υπογράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Μεταξύ άλλων, την ημέρα αυτή θα ισχύει νέος τιμοκατάλογος διοδίων για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Ειδικότερα, οι τιμές των διοδίων θα έχουν ως εξής: 1,25 ευρώ για μοτοποδήλατα, 2,50 ευρώ για ΙΧ (κατηγορίες 2, 3 και 4), 6,25 ευρώ για μικρά και μεσαία φορτηγά (κατηγορία 5) και 10,00 ευρώ για μεγάλα φορτηγά (κατηγορία 6). Οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις για τα διόδια θα προσαρμοσθούν σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της Σύμβασης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους συνδρομητές των εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» θα παραμείνουν σε ισχύ, με τη νέα εταιρεία να αναλαμβάνει αυτόματα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Οι συσκευές e-PASS και οι κάρτες διελεύσεων θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και μετά την 5η Οκτωβρίου 2024, με μεταφορά των υπολοίπων από τους προπληρωμένους λογαριασμούς.

Για τον Οκτώβριο 2024, θα διατηρηθούν οι εξής συνδρομητικοί προγραμματισμοί: Το Πρόγραμμα Bonus θα προσφέρει 15 δωρεάν διελεύσεις, ενώ στα προγράμματα Friendly και Business οι 30 πρώτες διελεύσεις θα έχουν μειωμένες τιμές, ενώ οι παρακάτω διελεύσεις θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για τον μήνα αυτό.

Για όσους χρήστες επιθυμούν να ανανεώσουν τα υπολοιπά των λογαριασμών τους, τους συνιστάται να το πράξουν έως την 4η Οκτωβρίου 2024, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες οδικής ασφάλειας θα παραμείνουν σε λειτουργία και οι οδηγοί μπορούν να καλούν τον αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 1024 για άμεση βοήθεια. Για εξυπηρέτηση πελατών, παραμένει ενεργό το τηλέφωνο 210 6682222.

Πηγή: tovima.gr