Μικρή Πτώση Θερμοκρασίας και Καταιγίδες Σημειώνονται Σήμερα σε Πολλές Περιοχές της Χώρας

Μικρή Πτώση Θερμοκρασίας και Καταιγίδες Σημειώνονται Σήμερα σε Πολλές Περιοχές της Χώρας

Σήμερα (12/10) η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή πτώση σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Αττική να αγγίζει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Για το απόγευμα, προβλέπονται καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλια αναφέρει ότι οι βροχές το επόμενο δίμηνο θα είναι σπάνιες, τονίζοντας πως «η θερμοκρασία φαίνεται να παραμένει υψηλή» και ότι «δυστυχώς, αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται στον ορίζοντα».

Στην υπόλοιπη χώρα, οι νεφώσεις είναι λίγες, αλλά από το απόγευμα οι συνθήκες θα επιδεινωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα νότιοι νοτιοδυτικοί στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με βορειοδυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα εμφανιστούν, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και σε άλλες περιοχές, οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες, με θερμοκρασίες έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η εικόνα είναι επίσης παρόμοια στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα βροχής. Στα Δωδεκάνησα, η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί το απόγευμα.

Πηγή: tovima.gr