Μυστηριώδεις Θάνατοι Βρεφών στην Αμαλιάδα Αναζητούν Απάντηση

Μυστηριώδεις Θάνατοι Βρεφών στην Αμαλιάδα Αναζητούν Απάντηση

Η υπόθεση με τους θανάτους των τεσσάρων βρεφών στην Αμαλιάδα συνεχώς εξελίσσεται σε θρίλερ. Η εισαγγελική έρευνα για τους μυστηριώδεις θανάτους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως σε αυτά τα θλιβερά γεγονότα στην Αχαΐα και την Αμαλιάδα.

Διαφορετικές έρευνες έγιναν για τα βρέφη, με έναν γονιδιακό έλεγχο να ολοκληρώνεται πρόσφατα. Σύμφωνα με το MEGA, το πρώτο βρέφος που πέθανε το 2022 δεν παρουσίασε γονιδιακά προβλήματα, ενώ για το δεύτερο βρέφος, που απεβίωσε το 2023, απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Η σειρά γεγονότων των θανάτων είναι ανησυχητική. Το 2021, η Ειρήνη φρόντισε το μωρό μιας φίλης της, αλλά όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Ακολούθησε ο θάνατος του πρώτου παιδιού της το 2022, 19 ημερών, με διάγνωση διάμεσης πνευμονίτιδας. Το 2023, το δεύτερο παιδί της κατέληξε στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», με την αιτία θανάτου να αποδίδεται σε επιληπτικές κρίσεις. Το νέο θύμα του 2024, που επανέφερε την υπόθεση στο προσκήνιο, χρήζει επίσης εκτενούς έρευνας.

Η 24χρονη Ειρήνη εμφανίστηκε αυτοβούλως στα αστυνομικά τμήματα, ζητώντας να καταθέσει συμπληρωματικά, διατείνοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της. Η μητέρα ενός από τα βρέφη παρήγγειλε έρευνα σχετικά με τον θάνατο του, πιστεύοντας ότι οφείλεται σε ιατρικό σφάλμα.

Επιπλέον, νέες πληροφορίες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» υποδεικνύουν ότι το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η Ειρήνη ήταν κακοποιητικό, με αναφορές που έχουν γίνει από το 2015, και η ίδια επέλεξε να απομακρυνθεί από το πατρικό της σπίτι λίγο αργότερα.

Η μητέρα του πρώτου βρέφους προχώρησε σε καταγγελία, αναφέροντας ότι η Ειρήνη τράβηξε φωτογραφίες του νεκρού παιδιού και τις διένειμε, κάτι που προσθέτει μια ανησυχητική διάσταση στην υπόθεση.

Επικοινωνώντας με την δικηγόρο τους, οι μητέρες των βρεφών ζήτησαν την διορισμό εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των ήδη πραγματοποιημένων ιατρικών εξετάσεων. Το ανησυχητικό είναι ότι παρατηρήθηκε ίδια διάγνωση θανάτου και στα δύο πρώτα βρέφη, κάτι που ενδέχεται να δηλώνει μία γενική αντίδραση από τα πνευμόνια χωρίς να αποσαφηνίζει σαφώς την αιτία.

Πηγή: tovima.gr