Ο Θάνατος του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη σε Ηλικία 60 Ετών

Ο Θάνατος του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη σε Ηλικία 60 Ετών

Ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης, απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Οκτωβρίου στην Πρέβεζα. Ο δήμος ανακοίνωσε την απώλεια του, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του: «Με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη, ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή που έδινε το τελευταίο διάστημα. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας, που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχθηκε Δήμαρχος του τόπου μας. Σύντομα θα δοθούν λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία».

Ο Γιώργος Ζυγούρης γεννήθηκε στο Γοργόμυλο Πρεβέζης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Σώμα Μηχανικού, επέστρεψε το 1990 στη Φιλιππιάδα, όπου ίδρυσε Τεχνικό Γραφείο Πολιτικού Μηχανικού. Δραστηριοποιήθηκε σε τομείς όπως οι μελέτες, οι επιβλέψεις έργων, και οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών.

Είχε εργαστεί ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας και συμμετείχε σε πολλές ειδικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II. Από το 2010 έως το 2014, διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ζηρού. Στις εκλογές του 2023, με την παράταξη «Μαζί για τον Πολίτη», εκλέχθηκε δήμαρχος Ζηρού για πρώτη φορά.

Η μάχη του για την υγεία είχε διάρκεια μηνών, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να την κερδίσει και κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν.

Πηγή: tovima.gr