Παράνομη η απεργία της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη

Παράνομη η απεργία της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού Ελξης σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη

Η 24ωρη απεργία που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Έτσι, αναμένεται ότι τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου θα διεξαχθούν κανονικά. Η Hellenic Train είχε προσφύγει έναντι της απεργίας, όπως είχε πράξει και παλαιότερα για άλλη κινητοποίηση που τελικά πραγματοποιήθηκε, αποτελώντας νόμιμη απόφαση του δικαστηρίου.

Η ΠΕΠΕ προγραμματίζει αυτήν την κινητοποίηση με σκοπό να προβάλλει τα κύρια αιτήματα της. Αυτά περιλαμβάνουν την άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποτραπούν σοβαρά σιδηροδρομικά ατυχήματα, όπως το δυστύχημα στα Τέμπη που είχε τραγικές συνέπειες. Επιπλέον, επισημαίνεται η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες υποδομές, όπως τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που είναι κρίσιμα για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία των τρένων.

Άλλα βασικά αιτήματα περιλαμβάνουν τη συνεχόμενη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, ώστε να διατηρείται η ασφαλής λειτουργία των γραμμών, και την απομάκρυνση φυσικών εμποδίων, όπως κορμοί δέντρων, που εγκυμονούν κινδύνους για εργαζόμενους και επιβάτες. Τέλος, ζητείται η επένδυση σε νέο τροχαίο υλικό, ιδίως για τις προαστιακές γραμμές, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των μεταφορών.

Πηγή: tovima.gr