Πειραιάς: Η Διεθνής Γιορτή Ρομποτικής και Καινοτομίας στο FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024

Πειραιάς: Η Διεθνής Γιορτή Ρομποτικής και Καινοτομίας στο FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024

Η πόλη του Πειραιά αποτέλεσε το κέντρο της παγκόσμιας εκπαιδευτικής ρομποτικής κατά τη διάρκεια του «FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024», που διεξήχθη με επιτυχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε το ενδιαφέρον συμμετεχόντων από 193 χώρες, με περισσότερους από 2500 μαθητές ηλικίας 14-18 ετών, μαζί με 150 σημαντικές προσωπικότητες, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 500 εθελοντές συνέβαλαν στην οργάνωσή του.

Στις τρεις αυτές ημέρες, ο Πειραιάς φιλοξένησε εκδηλώσεις που προώθησαν την καινοτομία και τη συνεργασία. Ο Δήμος Πειραιά υποστήριξε το γεγονός υποβοηθούμενος από τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με το MellonLab και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης και η Απονομή των Μεταλλίων στο Σ.Ε.Φ. Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνα Ζαρακέλη, απέμεινε το χρυσό μετάλλιο στην ομάδα της Νότιας Αφρικής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης βράβευσε την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε την περηφάνια του για την επιτυχία του διαγωνισμού και την εντυπωσιακή συμμετοχή των μαθητών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Τροφοδοτώντας το Μέλλον» (Feeding the Future), εστιάζοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων. Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν πάνω σε προβλήματα που η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να επιλύσει άμεσα.

Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι των ομάδων συμμετείχαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και επισκέψεις, όπως σε πάρτι με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σε γαστρονομικές εκδηλώσεις, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης επεσήμανε τη σημαντικότητα των μηνυμάτων της ειρήνης και της συνεργασίας που εξέπεμψαν οι συμμετέχοντες. Η διοργάνωση αποτέλεσε μια γιορτή καινοτομίας, γεμάτη από την ενέργεια και τη δημιουργικότητα των νέων.

Πηγή: tovima.gr