Περιστατικό Βίας Σε Σχολείο Θέτει Σοβαρά Ερωτήματα Για Την Ασφάλεια Νηπίων

Περιστατικό Βίας Σε Σχολείο Θέτει Σοβαρά Ερωτήματα Για Την Ασφάλεια Νηπίων

Ανατριχιαστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε σε σχολείο, με πρωταγωνιστές δύο παιδιά 5 ετών που επιτέθηκαν σε 4χρονο συμμαθητή τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μικρός δεν κουτούλησε με άλλο παιδί, όπως ισχυρίστηκε το σχολείο, αλλά δέχτηκε μπουνιές από τα μεγαλύτερα παιδιά, με αποτέλεσμα να χάσει τα 4 μπροστινά του δόντια.

Η μητέρα του 4χρονου, ενημερωμένη από το σχολείο, πίστευε στην αρχή ότι ο γιος της είχε υποστεί ένα ήπιο τραυματισμό. Όταν τον παρέλαβε, όμως, διαπίστωσε ότι τα ούλα του αιμορραγούσαν και ήταν κατάμαυρα. Σε κατάσταση σοκ, ρώτησε τον γιο της τι είχε συμβεί και ανακάλυψε την αλήθεια. «Είναι ντροπή και δεν αντέχω να επιστρέψω στο σχολείο. Με χτύπησαν χωρίς λόγο», δήλωσε ο μικρός, αποκαλύπτοντας την ψυχολογική του κατάσταση.

Η μητέρα, εκπαιδευτικός η ίδια, ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και εξέφρασε την ανησυχία της για την έλλειψη υποστήριξης προς τον γιο της, ο οποίος έχει αυτισμό. «Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπάρχει παράλληλη υποστήριξη. Δεν ξέρω πού ήταν», τόνισε.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η μητέρα του 4χρονου τον πήγε στον οδοντίατρο, ο οποίος διαπίστωσε σοβαρό κάταγμα και πρότεινε την εξαγωγή των δοντιών, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια για την πλήρη αποκατάσταση. «Το παιδί πονάει και δεν μπορεί να φάει κανονικά», επισήμανε η μητέρα.

Αν και το σχολείο δεν έχει δώσει επίσημες εξηγήσεις για το τι πραγματικά συνέβη, ο δικηγόρος της οικογένειας επεσήμανε ότι η μητέρα ζητεί απαντήσεις και ότι το περιστατικό αναδεικνύει τη σοβαρότητα της ενδοσχολικής βίας, η οποία πλήττει ακόμη και πολύ μικρά παιδιά. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: tovima.gr