Ραγδαία αλλαγή καιρικών συνθηκών με κακοκαιρία και ισχυρές βροχές

Ραγδαία αλλαγή καιρικών συνθηκών με κακοκαιρία και ισχυρές βροχές

Ραγδαίες αλλαγές αναμένονται στο καιρικό τοπίο, καθώς έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν, με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά έως 9 μποφόρ, κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Από το απόγευμα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βορειοανατολικά τμήματα, με πιθανότητα ισχυρών φαινομένων σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας καθώς και στη Θράκη και το βόρειοανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, από το απόγευμα και μετά ο καιρός στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά της χώρας αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως το πρωί και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με κάποιες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια.

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με τις τιμές στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά να μην ξεπερνούν τους 25 με 27 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσουν τους 28 με 30 βαθμούς, και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς. Από το απόγευμα, οι θερμοκρασίες στα βόρεια τμήματα θα αρχίσουν να μειώνονται.

Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, οι νεφώσεις θα είναι λίγες στην αρχή, αλλά με γρήγορη αύξηση και εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ, αλλά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ, και σταδιακά στην κεντρική Μακεδονία θα φτάσουν τους 7 έως 8 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 9 μποφόρ.

Πηγή: tovima.gr