Σχολικό Βία και Εκφοβισμός Παιδιών: Ένας Εφιάλτης στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο

Σχολικό Βία και Εκφοβισμός Παιδιών: Ένας Εφιάλτης στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο

Ένα 14χρονο αγόρι υπήρξε θύμα bullying από τους συμμαθητές του στο σχολείο του στη Θεσσαλονίκη. Όπως περιγράφει, όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα της τάξης, αντίκρισε τον συμμαθητή του να την εμποδίζει, ενώ άλλοι τον κατέγραφαν σε βίντεο. Παρά τις εκκλήσεις του για βοήθεια, αυτοί συνέχιζαν να γελούν. Η κατάσταση είχε ήδη φτάσει σε σημείο μη αναστρέψιμο, καθώς για τρία χρόνια υφίστατο συνεχόμενη εκφοβιστική συμπεριφορά από τους ίδιους τρεις μαθητές.

Οι γονείς του, βλέποντας την κατάσταση να χειροτερεύει, αποφάσισαν να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία, δηλώνοντας ότι το παιδί τους ζει έναν εφιάλτη. Ο πατέρας του μαθητή θίγει την ανικανότητα του διευθυντή να επιληφθεί της κατάστασης, καθώς του προτάθηκε να αλλάξει σχολείο αντί να αναληφθούν ευθύνες για τους υπαίτιους δημιουγώντας έτσι ακόμα περισσότερη αναστάτωση.

Οι τρεις μαθητές έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στην εισαγγελία. Εκείνοι εξέφρασαν τη συγνώμη τους και δήλωσαν πως δεν κατανοούσαν το μέγεθος των πράξεών τους, ωστόσο οι φίλοι τους στο σχολείο επιχείρησαν να τους «στείλουν μήνυμα» μέσω βίας. Ένας από τους φίλους του θύματος ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση και απειλές, ενώ η μητέρα του δήλωσε ότι το παιδί τους τρομοκρατείται και οι ίδιοι προσπαθούν να είναι συνεχώς δίπλα του.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό όταν ένας μαθητής επιτέθηκε στον διευθυντή του γυμνασίου, επειδή ενημέρωσε τους γονείς του για μια κατάληψη. Ο διευθυντής περιέγραψε πώς ο μαθητής τον γρονθοκόπησε και τον έριξε κάτω. Μετά την επίθεση, ο μαθητής εξαφανίστηκε, αλλά αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία και εξέφρασε τη μετάνοιά του για την πράξη του. Ο διευθυντής, αν και τραυματισμένος, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μήνυση.

Πηγή: tovima.gr