Σκάνδαλο Υπεξαίρεσης στην Καθολική Εκκλησία και Νυχτερινά Κέντρα στην Πελοπόννησο

Σκάνδαλο Υπεξαίρεσης στην Καθολική Εκκλησία και Νυχτερινά Κέντρα στην Πελοπόννησο

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει διαπιστώσει ότι χρήματα από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας έχουν διαρρεύσει σε επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα. Η έρευνα αυτή εντόπισε ενδείξεις που συνδέουν δύο ιερείς, οι οποίοι κατέχουν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία της εκκλησίας στην Ελλάδα, με υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ «έφυγαν» από τους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας και χρησιμοποιήθηκαν για τις επενδύσεις αυτές. Έχουν δεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία πέντε επιχειρηματιών στον τομέα των νυχτερινών κέντρων στην Πελοπόννησο, που φέρονται να είναι οι αποδέκτες των χρημάτων αυτών.

Η παράνομη διαρροή χρημάτων φαίνεται να έχει ξεκινήσει πριν από 7 έως 8 χρόνια, με την πιο πρόσφατη ύποπτη κίνηση να καταγράφεται πριν από λίγες ημέρες, όταν ποσό 50.000 ευρώ «έφυγε» από τους επίμαχους λογαριασμούς. Η Αρχή, κατά την προσπάθειά της να ανιχνεύσει τις ύποπτες κινήσεις, κατέληξε στην ταυτότητα των δύο ιερέων και στους πέντε επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει συντάξει πόρισμα με τα συμπεράσματα της έρευνάς του, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία για ποινική διερεύνηση. Οι δύο ιερείς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υπεξαίρεση, ενώ οι επιχειρηματίες εξετάζονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πηγή: tovima.gr