Σοκαριστικό περιστατικό βιασμού 5χρονου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστικό περιστατικό βιασμού 5χρονου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία λόγω ενός περιστατικού βιασμού που σημειώθηκε σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη. Ο πατέρας του 5χρονου θύματος κατήγγειλε ότι το παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομηλίκους του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Σύμφωνα με την προανάκριση, το παιδί παραπονέθηκε στους γονείς του για έντονη αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί και ιατροδικαστής διαπίστωσαν ίχνη κακοποίησης.

Ο πατέρας του 5χρονου ανέφερε λεπτομέρειες από την ημέρα του συμβάντος: «Ήρθε στο σπίτι το μεσημέρι το παιδί, σαν άρρωστο. Του λέω «κάτσε», και μου είπε «όχι μπαμπά εγώ δεν μπορώ». Μου εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, δύο παιδιά τον κράτησαν, τον έβαλαν στην τάξη, τον χτύπησαν και τελικά τον κακοποίησαν. Στο νοσοκομείο, ο χειρουργός και η ιατροδικαστής επιβεβαίωσαν ότι όντως συνέβη κάτι σοβαρό».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου, επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο ζουν αυτά τα παιδιά, καθώς τους λείπει ένα νομικό πλαίσιο που να καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις: «Κάτι είδαν, κάτι βίωσαν και το μιμήθηκαν. Για τους θύτες είναι μία πλάκα, για το θύμα είναι μία τραγωδία».

Ο πατέρας του θύματος εκφράζει την ανησυχία του για την ψυχολογία του παιδιού, το οποίο μετά το περιστατικό δεν μπορεί να ηρεμήσει και δεν θέλει να επιστρέψει στο νηπιαγωγείο, επισημαίνοντας ότι το παιδί ήταν σε κατάσταση σαν να είναι άρρωστο.

Πηγή: tovima.gr