Σοβαρό Περιστατικό στον Προαστιακό Κίνδυνος Στη Συγκοινωνία και Εισαγγελική Έρευνα

Σοβαρό Περιστατικό στον Προαστιακό Κίνδυνος Στη Συγκοινωνία και Εισαγγελική Έρευνα

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αριστείδης Κορέας, αποφάσισε να διενεργήσει κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά από ένα νέο σοβαρό συμβάν στον σιδηρόδρομο, συγκεκριμένα στον προαστιακό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», στις 9 Οκτωβρίου, ένας συρμός του Προαστιακού στη Δουκίσης Πλακεντίας έλαβε εντολή να εισέλθει σε λάθος γραμμή, κατευθυνόμενος προς σήραγγα του μετρό.

Η πρωτοβουλία του μηχανοδηγού ήταν καθοριστική. Αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε να επικοινωνήσει με το σταθμάρχη, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, αποφάσισε να μειώσει ταχύτητα και να προχωρήσει προσεκτικά, ώστε να ειδοποιηθεί η τηλεδιοίκηση. Τελικά, αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη σήραγγα στην οποία θα εγκλωβιζόταν αν συνεχιζόταν η πορεία του.

Η εισαγγελική έρευνα, υπό την ηγεσία του εισαγγελέα κ. Ανδρέου, θα εστιάσει στον εντοπισμό τυχόν αξιόποινων πράξεων, όπως η επικίνδυνη παρέμβαση στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και τα πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται.

Αυτό το συμβάν έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη εισαγγελική παρέμβαση, που αφορούσε μια σχεδόν μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, θα ζητηθούν πορίσματα από τον ΟΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα και μαρτυρικές καταθέσεις από όσους σχετίζονται με το συμβάν.

Πηγή: tovima.gr