Συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορους τομείς αυτή την εβδομάδα

Συγκλονιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορους τομείς αυτή την εβδομάδα

Αυτή την εβδομάδα, εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς προχωρούν σε κινητοποιήσεις από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, απαιτώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ποσοστό αύξησης 12%. Οι ναυτεργάτες απαιτούν την κατάργηση του Ν.41/50, την άμεση τροποποίηση των δρομολογίων των πλοίων και την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης. Στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν την ανάγκη να μην εγκρίνονται δρομολόγια χωρίς την τήρηση της Ναυτεργατικής Νομοθεσίας και καταγγέλλουν τις παραβιάσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων στους τομείς της ναυτιλίας, παρά την υψηλή κερδοφορία των εταιρειών.

Στην εκπαίδευση, οι δάσκαλοι θα απεργήσουν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, με την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να κηρύσσει 24ωρη απεργία. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν οδηγήσει σε μείωση των μισθών τους και απαιτούν αυξήσεις, καθώς και κατάργηση της κατηγοριοποίησης στα σχολεία. Τους concern η διαρκής ακρίβεια και οι μειώσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί τους κατά σχεδόν 60%, σε μια κατάσταση που θεωρούν απαράδεκτη για τον εκπαιδευτικό κλάδο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε.) ζητά τη μετατροπή των Ι.Δ.Ο.Χ σε πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, καθώς και έγκαιρες πληρωμές της μισθοδοσίας.

Πηγή: tovima.gr