Συνάντηση Νέων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με τον Περιφερειάρχη Αττικής για Πολιτιστική Εξόρμηση

Συνάντηση Νέων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με τον Περιφερειάρχη Αττικής για Πολιτιστική Εξόρμηση

Το βράδυ της Τετάρτης, 18 συμμετέχοντες από την πρώτη κατασκήνωση νέων στην Αττική είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά. Ο Χαρδαλιάς υποδέχτηκε την ομάδα με ενθουσιασμό, τονίζοντας ότι είναι πρεσβευτές που θα επιστρέψουν στην Αυστραλία και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Ανέφερε επίσης ότι η πολιτιστική εκδρομή αυτή θα πραγματοποιείται ετησίως σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ), ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της ΕΚΜ, Βασίλη Παπαστεργιάδη, για την πρωτοβουλία.

Ο Περιφερειάρχης, σε μια προσωπική προσέγγιση, συζήτησε με κάθε ένα από τα παιδιά, ζητώντας τους να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για ποικιλία δραστηριοτήτων, μερικοί να αναφέρουν την όμορφη ελληνική φύση και τον πολιτισμό. Ειδικότερα, Αλεξάνδρα και η Αμέλια επαίνεσαν τις πολιτιστικές δραστηριότητες και το φαγητό αντίστοιχα.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΜ, Δρ. Δημήτρης Μποσινάκης, επεσήμανε τη σημασία αυτού του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ελληνική κληρονομιά και ιστορία. «Βλέπω μελλοντικούς ηγέτες ανάμεσά σας, που θα διατηρήσουν τον Ελληνισμό ζωντανό στην Αυστραλία», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Περιφερειάρχη για την υποστήριξή του, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενδυναμώνουν τους δεσμούς των νέων με τη πατρίδα τους. Τόνισε ότι είναι προνόμιο να βλέπουν τον Περιφερειάρχη να αφιερώνει χρόνο για να ακούσει τις εμπειρίες των μαθητών.

Κλείνοντας, ο Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του να υποστηρίξει αυτό το πολιτιστικό πρόγραμμα στο μέλλον, διασφαλίζοντας ότι οι νέοι θα συνεχίσουν να έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με την ελληνική κληρονομιά τους με ουσιαστικό τρόπο.

Πηγή: tovima.gr