Θέρμος καιρός σήμερα αλλά έρχονται οι βροχές αύριο

Θέρμος καιρός σήμερα αλλά έρχονται οι βροχές αύριο

Ο καιρός θα είναι ζεστός την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Στη διάρκεια της ημέρας, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 23-26 βαθμών στη Βόρεια Ελλάδα και 26-28 βαθμούς στα κεντρικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Στους νησιωτικούς προορισμούς, οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν κατά μέσο όρο τους 25-27 βαθμούς, με κορυφώσεις έως 29 βαθμούς στην Κρήτη και τη Ρόδο. Οι άνεμοι αναμένονται από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις 2-4 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ θα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ισχυρές ριπές.

Από το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές. Στην Αττική, η πρόγνωση δείχνει ηλιοφάνεια με λίγο συννεφιά και θερμοκρασίες από 17 έως 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με αραιές νεφώσεις, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς.

Αλλαγές αναμένονται από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, με πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχές κυρίως θα επηρεάσουν τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Η θερμοκρασία θα πέσει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω από 19-21 βαθμούς στα βόρεια και έως 28 βαθμούς στα νοτιοανατολικά νησιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι θερμοκρασίες σταδιακά θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις κανονικές, με πτώση από 4 έως 8 βαθμούς, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή: tovima.gr