Θρίλερ με θάνατο 60χρονου στη Θεσσαλονίκη και κατηγορίες για δολοφονία κατά της συζύγου του

Θρίλερ με θάνατο 60χρονου στη Θεσσαλονίκη και κατηγορίες για δολοφονία κατά της συζύγου του

Ο θάνατος ενός 60χρονου στη Θεσσαλονίκη το 2018 αποκτά δραματικές διαστάσεις, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Η σύζυγός του, που κατάγεται από την Πολωνία, είναι πιθανό να παραπεμφθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή για να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται ότι χορήγησε στον σύζυγό της υδράργυρο, οδηγώντας τον σε θάνατο.

Το θύμα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» με εγκεφαλικό επεισόδιο το καλοκαίρι του 2018 και δυστυχώς απεβίωσε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Λίγες ημέρες πριν την αποχώρησή του από το νοσοκομείο, διαπιστώθηκαν ίχνη υδραργύρου στα σεντόνια του κρεβατιού του, που προήλθαν από εκροή μέσω των αυτιών του ασθενούς. Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν ανέδειξαν τοξικές συγκεντρώσεις του βαρέως μετάλλου.

Αφού ο θάνατος του άντρα προκάλεσε την προσοχή της Αστυνομίας, ζητήθηκε η εκταφή του σώματός του. Τον Δεκέμβριο του 2018, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αποκάλυψαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό του. Παρόλα αυτά, η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, πριν ξαναβγεί στο προσκήνιο και φέρει ποινική δίωξη κατά της νεότερης συζύγου του θύματος.

Σύμφωνα με πηγές, η χορήγηση του υδραργύρου έγινε από το στόμα του 60χρονου, ο οποίος λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου δεν είχε την ειδικότητα για να διαγνώσει τις συνέπειες της δηλητηρίασης από υδράργυρο. Σχεδόν 6 χρόνια μετά το θάνατο και την εκταφή, η υπόθεση οδηγείται στην ανάκριση και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο έχει αναληφθεί σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: tovima.gr