Τιμητικές Διακρίσεις για τον Αθανάσιο Μαρτίνο από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τιμητικές Διακρίσεις για τον Αθανάσιο Μαρτίνο από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, τίμησε τον Αθανάσιο Μαρτίνο, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου, απονέμοντάς του τις υψηλότερες ακαδημαϊκές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου και της αναγόρευσής του ως Επίτιμου Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου.

Αρχικά, ο Πρύτανης, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, έκανε την προσφώνηση, ακολουθούμενος από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, παρουσίασε το έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου, διαβάζοντας τα κείμενα του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος. Η διαδικασία περιλάμβανε και την περιένδυση του κ. Μαρτίνου με την τήβεννο της Σχολής Επιστημών Υγείας από την Κοσμήτορα, καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου.

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος, με δεκαετίες κοινωνικής δράσης, έχει διακριθεί ως μεγάλος ευεργέτης της χώρας, προσφέροντας σημαντικό έργο στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Έρευνας και Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, έχει πραγματοποιήσει μεγάλες δωρεές που έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας και τις υποδομές των Κλινικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η φιλανθρωπική του δράση επεκτείνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με δωρεές που αφορούν νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και άλλες κοινωνικές δομές.

Στην ομιλία του, ο Πρύτανης Σιάσος αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς του κ. Μαρτίνου στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ναυτιλίας, επισημαίνοντας την σημασία της ευεργεσίας στην ελληνική παράδοση. Με τις δράσεις του, ο κ. Μαρτίνος αναδεικνύει το όραμα για έναν κόσμο όπου η εκπαίδευση και η γνώση είναι τα θεμέλια της κοινωνικής προόδου.

Η εκδήλωση τιμήθηκε με την παρουσία αρκετών υψηλών προσκεκλημένων από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, όπως εκπρόσωποι της Εκκλησίας, μέλη της Βουλής και πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, που υπογράμμισαν τη σημασία και την επιρροή του έργου του κ. Μαρτίνου.

Πηγή: tovima.gr