Τραγικές συνέπειες από την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Τραγικές συνέπειες από την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Η φωτιά που έχει καταστρέψει εκτενή περιοχές στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας από την Κυριακή 29 Αυγούστου εξακολουθεί να πλήττει σοβαρά την περιοχή, με την κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Η πυρκαγιά, που πλέον επηρεάζει και την Ακράτα, συνεχίζει να κινείται προς το Μοναστήρι, σύμφωνα με αναφορές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί, με 5 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακράτας και 3 από Πάτρα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα και δασοκομάντο.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, δηλώνει ότι η κατάσταση παραμένει “τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα”, με πολλές ενεργές εστίες και σημαντική καταστροφή στα δάση της περιοχής. Οι κοινότητες Μοναστηρίου και Περιθωρίου έχουν ζητήσει τη συνδρομή των κατοίκων για εθελοντική συμμετοχή στην κατάσβεση.

Δυστυχώς, η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές, συμπεριλαμβανομένων κατεστραμμένων καλλιεργειών και σπιτιών. Δύο οικογενειάρχες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σώσουν έναν γείτονά τους από τις φλόγες, γεγονός που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Στο Αττικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας υποπυραγός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι, όταν βιάστηκε να φύγει για βοήθεια. Ευτυχώς, δεν υπήρξε μόνιμη ζημία με τον τραυματισμό αυτό. Τη νύχτα που προηγήθηκε της 30ής Αυγούστου, οι κάτοικοι αντίκρισαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες, με σπίτια και μαντριά να έχουν γίνει στάχτη.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν φτάσει μέχρι την Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης. Πηγή: tovima.gr