Τραγωδία στο Τελ Αβίβ με θύμα τον Ιωνά Καρούση από τη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στο Τελ Αβίβ με θύμα τον Ιωνά Καρούση από τη Θεσσαλονίκη

Ο Ιωνάς Καρούσης, 26 χρόνων, ήταν Έλληνας φοιτητής που ζούσε στο Τελ Αβίβ και υπήρξε ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε σε σταθμό του τραμ την Τρίτη. Βρισκόταν στη στάση του τραμ, εκτελώντας κάποιες μικροδουλειές, όταν οι δράστες εξαπέλυσαν την επίθεσή τους με όπλα και μαχαίρια.

O νεαρός ήταν γιος του Δημήτρη Καρούση, καθηγητή νευρολογίας, και είχε μόλις επιστρέψει από διακοπές στη Χαλκιδική. Ο πατέρας του μετανάστευσε από τη Θεσσαλονίκη το 1988 για να ζήσει στο Ισραήλ μαζί με τη σύζυγό του, Ράνια. Καθώς ο Δημήτρης Καρούσης έγινε ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ισραήλ, είχε εκφράσει την εκτίμηση του για την επιστημονική έρευνα της χώρας, επαινώντας τις προηγμένες συνθήκες που προσφέρει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Ιωνά Καρούση, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε ότι ανάμεσα στους επτά νεκρούς της επίθεσης είναι και ένας Έλληνας πολίτης.

Η σύντροφος του Ιωνά, συντετριμμένη από την απώλεια, ανάρτησε μια κοινή φωτογραφία τους, αποχαιρετώντας τον με συγκινητικά λόγια. Ανέφερε ότι θα τον αγαπά για πάντα, αποκαλώντας τον «φύλακα άγγελό» της.

Οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν όπλα και αιχμηρά αντικείμενα, έπεσαν νεκροί κατά την ανταλλαγή πυρών. Ο Ιωνάς Καρούσης ήταν ένα από τα αθώα θύματα αυτής της τραγικής ημέρας.

Πηγή: tovima.gr