Ζέστη Ξανά στην Ελλάδα Μετά την Κακοκαιρία

Ζέστη Ξανά στην Ελλάδα Μετά την Κακοκαιρία

Νέα δεδομένα προκύπτουν για τον καιρό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου. Μετά την κακοκαιρία Cassandra, η θερμοκρασία αναμένεται να δει άνοδο, επαναφέροντας τις καλοκαιρινές συνθήκες από τα μέσα της εβδομάδας. Σε πολλές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος θα φτάσει ξανά τους 30 βαθμούς Κελσίου, με τις πεδινές περιοχές να καταγράφουν θερμοκρασίες από 28 έως 33 βαθμούς. Αντίθετα, σε ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, οι θερμοκρασίες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, αν και στα ανατολικά θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές το πρωί. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε ορισμένα σημεία και αναμένονται τοπικές ομίχλες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και στα νότια δυτικοί, εντάσεως 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Στα δυτικά και βόρεια, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές και θα φτάσει τους 24-29 βαθμούς.

Στην πρόγνωση για την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν στα δυτικά και βόρεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, αναμένονται λίγες νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά, βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί.

Πηγή: tovima.gr