κομμωτήρια click away

Με εξαιρετικά μικρές “ανάσες”, SMS και ψώνια με click away θα περάσουμε, όπως όλα δείχνουν, τις εορτές των Χριστουγέννων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 11.00 σήμερα τις αποφάσεις στις οποίες οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά την προχθεσινή εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, η οποία έκρινε ότι με την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, θα ήταν ρίσκο να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Παράταση του lockdown ως τις 21 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economico, ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει την παράταση του γενικού lockdown για έκτη εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Επίσης, θα προαναγγείλει το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων την ερχόμενη Δευτέρα 14 του μηνός και την άμεση έναρξη, πιθανότατα και από αυτή την Κυριακή της διαδικασίας του click away για ψώνια από τα εμπορικά καταστήματα.

Η λύση του click away ήταν η μέση οδός για την κυβέρνηση που από τη μία πλευρά αντιλαμβάνεται την οικονομική αλλά και την κοινωνική ανάγκη να ανοίξουν τα μαγαζιά εν όψει Χριστουγέννων και από την άλλη, θέλει πάση θυσία να αποφύγει σκηνές συνωστισμού μέσα και έξω από εμπορικά καταστήματα. Που σημαίνει ότι θα μπορούμε να παραγγέλνουμε τα ψώνια μας και να τα παραλαμβάνουμε κατόπιν ραντεβού, έξω από το κατάστημα και όχι μέσα σε αυτό.

Παρ ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η παράταση του γενικού lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Με sms για την κυκλοφορία, απαγόρευση των μετακινήσεων το βράδυ, με μικρή εξαίρεση τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και τηλεργασία σε ποσοστό 50%.

Πηγή: economico.gr