Κοντολέων Ρουμπάτης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο τις έξι το απόγευμα η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των τριών πρώην διοικητών της ΕΥΠ και του πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να κατέθεσε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός  ή το γραφείο του ενημερώθηκαν για καμία απολύτως άρση και ότι ενημερώνονται μόνο από τα υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επίκληση του απόρρητου 

Σε ερώτηση εάν έχουν παρακολουθηθεί και άλλοι πολιτικοί εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, τόσο ο κ. Κοντολέων όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού φέρεται να επικαλέσθηκαν το απόρρητο.

Επίσης, ο κ. Κοντολέων, φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει επικαλούμενος το απόρρητο για το εάν έχει καταστραφεί ή όχι ο φάκελος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ φέρονται να ανέφεραν πως επί των ημερών τους δεν υπήρξε καμία επισύνδεση των γραφείων του ΚΚΕ.

Αυτές, πάντως, είναι μέχρι στιγμής, όλες και όλες οι μόνες συγκλίνουσες πληροφορίες για αυτά που πιθανότατα να κατέθεσαν οι οι τρεις πρώην διοικητές της ΕΥΠ.​

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόρρητο που διέπει υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και ΕΥΠ επικαλέστηκε και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Οι αυγκλίσεις 

Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες για το τι κατέθεσε ο κάθε πρώην διοικητής της ΕΥΠ έχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να δήλωσε πως η ΕΥΠ όταν επισυνδέεται με κάποιο κινητό αυτό δεν μπορεί να έχει γίνει με παράνομο τρόπο.

Οι αποκλίσεις 

Εκεί που οι πληροφορίες έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους είναι σε αυτά που φέρονται να ανέφεραν ο Θ. Δραβίλλας και ο Γιάννης Ρουμπάτης σχετικά με την παρακολούθηση του τότε προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα και του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα Σπύρου Σαγιά όταν είχαν επαγγελματική εμπλοκή με τον Εμίρη που ήθελε να αγοράσει το νησάκι Οξιά στην Ζάκυνθο.

Η μια εκδοχή είναι ότι αυτή είχε ξεκινήσει πριν το 2015 επί διοίκησης Θ. Δραβίλλα ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την παρακολούθησή τους μια φορά και ο Γιάννης Ρουμπάτης ότι αυτή συνεχίστηκε και επί των ημερών του για να μην θεωρηθεί ότι επειδή ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακόπηκε.

Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, σχολίαζαν πώς αυτό “εκθέτει” τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που στην συζήτηση στην Ολομέλεια δήλωσε κατηγορηματικά ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έγινε ποτέ καμία παρακολούθηση πολιτικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr