Νέα κριτική στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος πρόσφατα διαγράφηκε από το κόμμα της μείζονος αντιπολήτευσης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σ. Κοντονής υπογράμμισε ότι είχε προειδοποιήσει από τον Απρίλιο του 2019 για τα προβληματικά σημεία του νέου Ποινικού Κώδικα. Μάλιστα, κάνοντας αναφορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής που πλέον βαίνει στο στάδιο των ποινών, σημείωσε με νόημα για το θέμα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους καταδικάζονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ότι πλέον ο Π.Κ. στερεί από τους δικαστές ένα βασικό όπλο για τις ποινές που θα επιβάλλουν.

Περί δωροδοκίας

Παράλληλα, έφερε ως παράδειγμα τις αλλαγές για το αδίκημα της δωροδοκίας, που από κακούργημα έγινε πλημμέλημα και μάλιστα αυτό αφορούσε και υποθέσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη, με συνέπεια να παραγραφούν υποθέσεις που αφορούσαν μεγάλα σκάνδαλα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί ότι θα φτάσει στη διαλεύκανση τους.

Ο Σ. Κοντονής είπε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να καθυστερήσει να φέρει στη Βουλή, αυτά τα σημεία του Ποινικού Κώδικα για τα οποία είχε προειδοποιήσει ότι είναι προβληματικά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Πηγή: economico.gr