Πακέτο νέων μέτρων για την προστασία από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κοροναϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, από τις 3 Ιανουαρίου και ως τις 16 του μήνα ισχύουν τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής χειρουργικής μάσκας και στους εργαζομένους στην εστίαση.
  • Από τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει ωράριο στη διασκέδαση, με τα καταστήματα να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η διασκέδαση για ορθίους, ενώ θα τεθούν όρια αποστάσεων και έξι άτομα ανά τραπέζι.
  • Μείωση πληρότητας στα γήπεδα στο 10% με πλαφόν 1.000 άτομα και αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
  • Στις Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με PCR 48 ωρών.
  • Έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν τεστ, προτού έρθουν σε επαφή με ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών ή ανεμβολίαστους.
  • Τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι τυχόν νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα οδηγούσαν στη μεταφορά της διασκέδασης σε σπίτια, προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μη τήρηση των μέτρων μέτρων θα οδηγεί σε αυστηροποίησή τους, ήτοι ν υπάρξει παραβίαση μέτρων, θα σταματήσει η μουσική

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr