Η διαπίστωση ότι η μετάλλαξη Δέλτα μεταφέρεται από νέους που επιστρέφουν από τα νησιά στα αστικά κέντα φαίνεται ότι θορύβησε την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να λάβει επιπλέον μέτρα.

Έτσι, αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα θα περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με 85% χωρητικότητα, και μόνο για καθήμενους (κανένας όρθιος).

Επιπλέον, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και  θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής. Τέλος, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον μη εμβολιασμό από το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επαναλειτουργούν, μόνον για τους εμβολιασμένους, οι κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, ενώ τίθεται σε ισχύ και το νέο πλαίσιο λειτουργίας, με covid free και μικτούς χώρους σε όλη την εστίαση – είτε σε εξωτερικούς, είτε σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr