κορονοϊός κρούσματα

Διευκρινίσεις σχετικά με την παρότρυνση των ειδικών, οι εμβολιασμένοι με θετικό rapid test να μην σπεύδουν να κάνουν και μοριακό (PCR), έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Όπως εξήγησε η Μίνα Γκάγκα, «αν κάποιος είναι ανεμβολίαστος και βγάλει θετικό rapid test, τότε χρειάζεται να κάνει και PCR test για να βγάλει πιστοποιητικό νόσησης. Αυτό παραμένει το ίδιο. Αν κάποιος έχει θετικό rapid test, είναι εμβολιασμένος και έχει πιστοποιητικό, τότε δεν χρειάζεται να κάνει και PCR test. Δεν είναι ψευδώς θετικά τα rapid test, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσει σε μοριακό τεστ».

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία

Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ότι «δεν αμφισβητεί κανείς την θετικότητα του rapid test» και εξήγησε ότι «τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ για τα δείγματα, είναι πολύς κόσμος. Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί έχουν πάρα πολλά δείγματα. Παράλληλα, ο κόσμος ταλαιπωρείται, υπάρχουν ουρές, παραπονιούνται ότι είναι όρθιοι πολλές ώρες και μέσα στο κρύο, που είναι λογικό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «βγάζουμε ΚΥΑ σήμερα, το θετικό rapid test θα είναι ικανό και για την απουσία από την δουλειά. Δηλαδή, κάποιος που έχει δηλωμένο θετικό rapid test θα μπορεί να απουσιάσει από την δουλειά, με την προϋπόθεση πάντα ότι είναι εμβολιασμένος. Για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να χρειάζεται και PCR test». Τόνισε, δε, ότι «αν κάποιος έχει συμπτώματα εννοείται ότι μένει στο σπίτι», ενώ συνέστησε μεγάλη προσοχή στις επαφές και τις συγκεντρώσεις τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr