Μέχρι σήμερα, τα kits ανίχνευσης του κοροναϊού απαιτούσαν μια συγκεκριμένη διαδικασία: ακόμα και αν ο καθένας από εμάς έπαιρνει τα επιχρίσματα μόνος του, το τεστ θα έπρεπε να σταλεί σε εργαστήριο προκειμένου να αναλυθεί και να βγει το αποτέλεσμα.

Τη διαδικασία αυτή έρχεται να αλλάξει άρδην ένα «οικιακό» τεστ kit, το οποίο μόλις έλαβε την κατεπείγουσα έγκριση της FDA στις ΗΠΑ και το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί από τους ίδιους τους πολίτες στα σπίτια τους μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα σε μισή ώρα

Συγκεκριμένα, το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, δημιούργημα της εταιρείας Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να ελέγξει αν έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε περίπου μισή ώρα, ενώ όπως ανέφερε το Reuters, το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό.

Πηγή: economico.gr