Κικίλιας Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί αύριο,  11 Φεβρουαρίου, υγειονομικές δομές της πόλης. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του Υπουργού Υγείας θα ανακοινωθεί αργότερα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Υπουργό Υγείας αναβάλλεται.

Η κατάσταση με την πανδημία στη συμπρωτεύουσα είναι πολύ δύσκολη και μάλιστα δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να μπει κι αυτή σε σκληρό lockdown, όπως η Αττική. Εκεί, κατά την τελευταία εβδομάδα σημειώνονται τριψήφιοι αριθμοί νέων λοιμώξεων και υπάρχει αυξημένη ανησυχία.

Ανησυχητική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε λίγο πριν τον Νοέμβριο και η κάλυψη κλινών γύρω στο 50%, αλλά λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για μέτρα.

Διπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

Αύξηση παρουσιάζει το ιικό φορτίο των λυμάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, καθώς η ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν την Παρασκευή 5 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με τις μετρήσεις της 1ης και 3ης Φεβρουαρίου, δείχνει 100% αύξηση της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα αστικά υγρά απόβλητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου ανιχνεύεται σε επίπεδα αντίστοιχα της 20ης Οκτωβρίου, αλλά χαμηλότερα της συγκέντρωσης των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου, όταν είχε ξεκινήσει μία εκθετική αύξησή της, το φθινόπωρο.

Πηγή: economico.gr