Καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται, τα κρούσματα κοροναϊού μειώνονται και η πίεση στο ΕΣΥ χαλαρώνει, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες παρεμβάσεις-άρσεις περιοριστικών μέτρων.

Επιστρέφει η μουσική

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και πληροφορίες, από τις 12 Ιουνίου αναμένεται να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, κάτι που άφησε να διαφανεί και η κυβερνητική εκπρόσωπος στη διάρκεια του briefing της Δευτέρας. Ένας επιπλέον λόγος για την απόφαση αυτή είναι και τα κορονο-πάρτι, τα οποία είναι ανεξέλεγκτα και προκαλούν ανησυχίες για πιθανή διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Χαλάρωση στο ωράριο κυκλοφορίας

Σε δεύτερο επίπεδο, που συνδέεται και με την εστίαση, ο σχεδιασμός για την πλήρη άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ φαίνεται ότι «πηγαίνει» στο τέλος Ιουνίου-αρχές Ιούλίου. Ωστόσο, οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυκλοφορία θα παραταθεί άμεσα κατά μία ώρα, ήτοι η απαγόρευση θα διαρκεί από τη 1:30 ως τις 5 το πρωί, αντί για 00:30 που είναι σήμερα.

Τέλος, για τις κοινωνικές συγκεντρώσεις -γάμοι, βαφτίσια- οι πληροφορίες αναφέρούν ότι ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις αναμένεται να αυξηθεί από τους 100 στους 200 την 1η Ιουλίου.

Τι θα γίνει με τα self tests

Να σημειωθεί εδώ ότι διευκρινίσεις σχετικά με την διάθεση των δωρεάν self test έδωσε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Όπως εξήγησε «η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr