Μετά τα κομμωτήρια που άνοιξαν από σήμερα, από την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, αρχίζει η λειτουργία και για τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Καλύτερα να λειτουργούν με κανόνες

Εξηγώντας την απόφαση της κυβέρνησης, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι παρατηρείται εκτεταμένη μαύρη εργασία και καταστρατήγηση των υγειονομικών μέτρων, και συνεπώς είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση για τους ΚΑΔ από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μετακινήσεις ως τις 10 μ.μ.

Όσον αφορά στα μέτρα για την κίνηση των πολιτών, ο κ. Πέτσας είπε για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων από δυο οικογένειες ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης.

Δείτε ακόμη: Γιατί ξεσπάθωσε ο Δένδιας απέναντι στην Ε.Ε – Η νέα πρόκληση Ερντογάν, η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα γαλλικά Rafale

Για τις εκκλησίες

Επίσης, για το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών, όπου υπάρχουν αντιδράσεις από ιεράρχες και διακινούνται σενάρια για επιπλέον λειτουργίες ή για… ξεσηκωμό των πιστών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα υπάρξει σήμερα επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τόνισε δε ότι η Εκκλησία έχει πραγματικά δείξει υπεύθυνη στάση και εκτίμησε ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

Πρώτη μέριμνα η δημόσια υγεία

Συνολικά για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι παραμένει βαρύ το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας ενώ συνεχίζεται και η πίεση στο Σύστημα Υγείας και στις ΜΕΘ με 552 διασωληνωμένους ασθενείς την Κυριακή. Ξεκαθάρισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η δημόσια υγεία και γι’ αυτό αποφασίστηκε η συνέχιση των περιοριστικών μέτρων έως τις 7 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης

Πηγή: economico.gr