Μια «ανάσα» πριν το καθολικό lockdown φαίνεται ότι βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη έχει επιδεινωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα και πλέον στενεύουν και τα περιθώρια για νέα μέτρα, πριν την καθολική καραντίνα.

Επίσκεψη Κικίλια

Ήδη στη συμπρωτεύσα μετέβη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπου επισκέπτεται διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, μετά την επίσκεψή του στο ΑΧΕΠΑ, ο υπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 5 απόγευμα.

«Δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μίλησε για την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την δυσοίωνη εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown» και τόνισε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Τα μέτρα που προτείνει ο Ζέρβας

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία».

Πηγή: economico.gr