Τέλος στα σενάρια για να επιτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός ορίων νομών την περίοδο του Πάσχα βάζει φαίνεται ότι θα βάλει η κυβέρνηση, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Αν και οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να μελετήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να λειτουργήσει προληπτικά και στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είναι πλέον αποφασισμένη να αποδεχθεί τη αναμενόμενη από τους ειδικούς πρόταση να μην επιτραπούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε πολύ την κατάσταση και θα έθετε σε κίνδυνο ακόμα και το καλοκαίρι.

Τί θα επιτρέπεται το Πάσχα 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως όλα δείχνουν, το Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για τον εορτασμό σε σπίτια, αλλά πάντα με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το καθεστώς λειτουργίας των ναών για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως είχε γράψει και το economico.gr, τυχόν μαζική έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του ιού σε ολόκληρη την επικράτεια, οδηγώντας σε νέα μεγάλη πίεση τις ισχνές νοσοκομειακές δομές στην περιφέρεια. Παράλληλα –επίσης σημαντικό– μπορεί να ακυρώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό ως ασφαλούς προορισμού, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Έτσι, η κυβέρνηση καταλήγει στο να αποκλείσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και, ταυτόχρονα, να ρίξει μεγάλο βάρος στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, προκειμένου να επιτευχθεί ευρεία ανοσία στην κοινότητα και να βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η κ. Γιαμαρέλλου και ο κ. Σαρηγιάννης είχαν ταχθεί ανοίχτά κατά του να επιτραπούν οι μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια για το Πάσχα.

Πηγή: economico.gr