Εξαιρετικά ανησυχητικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα των rapid test που διεξάγονται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, κοντά ή και πάνω από 10% των τεστ κοροναϊού, βγαίνουν θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr. Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό, ωστόσο οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ στις 8 το βράδυ, για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Σημειώνεται ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη προσομοιάζει με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.#

Η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως τα σημερινά τεστ για να πάρει αποφάσεις, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο του νομού στο «κόκκινο». Όπως μεταφέρεται αρμοδίως στη Voria.gr, εάν παραμείνει πάντως το ποσοστό σε τόσο υψηλό επίπεδο η κατάσταση θα είναι τραγική και ο κόκκινος συναγερμός θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της μεγάλης διασποράς των προηγούμενων ημερών και μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των θετικών στον ιό τεστ που ανέμεναν οι αρμόδιοι δεν ξεπερνούσε το 3% – 5%. Με το 10% τα απόλυτα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπεράσουν ακόμη και τις πιο δυσοίωνες προσβλέψεις.

Πηγή: economico.gr