Δραματική προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πεθάνουν από το COVID-19 από τώρα έως το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Παράδεισος ανοήτων»

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε δε σε συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στο Τόκιο ότι «η πανδημία είναι μια δοκιμασία και η ανθρωπότητα αποτυγχάνει». «Δεν βρισκόμαστε σε μια κούρσα ενάντια ο ένας στον άλλο, βρισκόμαστε σε μια κούρσα ενάντια στον ιό», τόνισε, απευθυνόμενος στα μέλη της ΔΟΕ. Προειδοποίησε επίσης, ότι όποιος πιστεύει ότι η πανδημία έχει τελειώσει επειδή τα κρούσματα είναι υπό έλεγχο στη χώρα του ζει σε έναν «παράδεισο ανόητων».  «Η πανδημία θα τερματιστεί όταν ο κόσμος αποφασίσει να την τερματίσει. Είναι στο χέρι μας», υπογράμμισε.

«Τρομακτική αδικία»

«Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε. Μπορούμε να προλάβουμε αυτή τη νόσο, μπορούμε να διεξάγουμε τεστ για τον εντοπισμό της και μπορούμε να τη θεραπεύσουμε» είπε και χαρακτήρισε επίσης ως «τρομακτική αδικία» ότι το 75% των εμβολίων παγκοσμίως μέχρι στιγμής να έχει παραδοθεί μόλις σε 10 χώρες. «Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει και περισσότεροι συνεχίζουν να πεθαίνουν. Ήδη φέτος, ο αριθμός των θανάτων είναι υπερδιπλάσιος απ’ όλου του περασμένου έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 αρνήθηκαν να αποκλείσουν ενδεχόμενη εκ νέου ακύρωση των Ολυμπιακών, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξή τους, εν μέσω διογκούμενου φόβου για τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr