Κορονοϊός νεκροί

Σε εξαιρετικά επιθετική τροχιά μπαίνει η πανδημία του κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα, με διαρκή αύξηση του αριθμού των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Σε καθημερινή βάση, οι θάνατοι φθάνουν κατά μέσο όρο πάνω από 10. Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το απόγευμα που ανακοινώθηκαν τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, άλλοι 11 πολίτες  έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid-19.

Από το σύνολο των νεκρών, οι 8 ήταν ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, ενώ 3 ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών. Φαίνεται δηλαδή ότι η επιδημία πλέον πλήττει και τη συγκεκριμένη νεότερη ηλικιακή ομάδα. Οπως έγινε γνωστό, πάντως, οι τρεις νεότεροι είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον το σύνολο των πολιτών που έχουν καταλήξει στην Ελλάδα είναι 666 και οι περισσότεροι προέρχονταν από την περιοχή της Αττικής.

Χθες το απόγευμα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 2166, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πηγή: economico.gr