Στιγμιότυπο από το Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ασκληπιείο Βούλας, την Μεγ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το «μέτωπο» των εμβολιασμών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών παρατηρείται αύξηση τις τελευταίες ημέρες στην προσέλευση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, καθώς αυξήθηκαν τα ραντεβού που είχαν κλειστεί ανά ημέρα και ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι τις 06 Ιουλίου 2021.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, υπάρχει αύξηση τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30, όπου ο αριθμός των εμβολιασμών έχει εκτοξευθεί.Ενδεικτικό είναι ότι ενώ στους νέους (18-24) μέχρι 3 Ιουλίου, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός προσέλευσης που είχε καταγραφεί ήταν 15.608 στις 28 Ιουνίου, στις 5 Ιουλίου προσήλθαν 23.875 και στις 6 Ιουλίου 22.116. Στο γενικό σύνολό ξεπεράσαμε και πάλι τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησιώς  στις 5 Ιουλίου (111849) και στις 6 Ιουλίου (103.353).

Δεξί κλικ για άνοιγμα της εικόνας

Ικανοποίηση Μητσοτάκη

Την ικανοποίησή του για τη σημαντική επιτάχυνση στα ραντεβού για εμβολιασμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί. Παράλληλα επανέλαβε την έκκλησή του όσοι πολίτες «δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν να εμβολιαστούν» τονίζοντας ότι «τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr