πλατφόρμα εμβολιασμών

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 80 έως 84 ετών.

Οι πολίτες της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, θα μπορούν από αύριο να κλείνουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Η σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναμένεται να ανοίξει στις 18:00 της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 13.318 εμβολιασμοί, ενώ από 27 Δεκεμβρίου έως τώρα έχουν γίνει 123.177 εμβολιασμοί, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 1,13% του πληθυσμού.

Χθες έγιναν 15.190 εμβολιασμοί κάτι που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ, ενώ συνολικά έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού.

Πως θα κλείνονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό

  • Εαν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει SMS για ραντεβού, αυτό θα ισχύσει μόνον εάν απαντήσει στο SMS ότι αποδέχεται το ραντεβού. Όσοι προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει το ραντεβού.
  • Εαν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί το ραντεβού του στο μήνυμα που θα λάβει, τότε δεν θα χάσει το δικαίωμα να εμβολιαστεί αργότερα, ενώ δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε σε φαρμακείο της γειτονιάς, είτε σε ΚΕΠ.
  • Εάν ο πολίτης επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα κι εκεί δεν εμφανίζεται εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή που προτιμά, π.χ., αν κάποιος επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην περιοχή της εργασίας του, τότε μπορεί να το κάνει αλλάζοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα.
  • Μπορεί κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο έως και 72 ώρες πριν.
  • Αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει, μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού αλλά μετά από έναν μήνα από το αρχικό ραντεβού.

Πηγή: economico.gr