Η νέα «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, λόγω κυρίως των μεταλλάξεων του ιού, προκαλεί τουριστικό και υγειονομικό «πόλεμο» στη «Γηραιά Ήπειρο».

Γαλλία κατά Ισπανίας-Πορτογαλίας

Έτσι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον, συνιστά στους Γάλλους να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία για τις θερινές διακοπές τους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από την διάδοση της υψηλής μεταδοτικότητας μετάλλαξης Δέλτα. «Σε όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει τις διακοπές τους λέω να αποφύγουν την Ισπανία και την Πορτογαλία ως προορισμούς. Είναι μία συμβουλή για προσοχή, μία σύσταση», είπε.

«Η μετακίνηση προς την Ισπανία και την Πορτογαλία και προς οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη εξακολουθεί να επιτρέπεται… Απευθύνουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την Πορτογαλία και την Καταλονία που έχουν πληγεί σφοδρά από την μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο δίκτυο France 2 TV.

Κλείνουν τα κλαμπ στην Καταλονία

Το υπουργείο Υγείας στην Ισπανίας προειδοποίησε την Τετάρτη, ότι σοβαρά περιστατικά της Covid-19 μπορούν να εκδηλωθούν και στους νέους και ζήτησε την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των ρυθμών διάδοσης της επιδημίας που έχουν υπερδιπλασιασθεί σε διάστημα μίας εβδομάδας, καθώς η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων. Σε μία προσπάθεια να ελέγξει την επιδημία, η Καταλονία αποφάσισε το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης από αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το άνοιγμά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr