επιδημιολογικός χάρτης

Επιδείνωση καταγράφεται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, με νέες περιοχές να μπαίνουν σε “βαθύ κόκκινο” και σε αυστηρό lockdown.

Αναλυτικά, σε lockdown τύπου Αττικής μπαίνουν από αύριο Σάββατο (06.00) έως την 1η Μαρτίου ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, καθώς -όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς-, αυτές οι δύο περιοχές εντάσσονται πλέον στο «βαθύ κόκκινο».

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. 

Στο “βαθύ κόκκινο”

Άρα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται πλέον:

  • Ο Δήμος Καλυμνίων
  • Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης
  • Ο Δήμος Μυκόνου
  • Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)
  • Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
  • Η Περιφέρεια Αττικής.

Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται πλέον η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και ο Δήμος Ζίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

xartis2

Πηγή: economico.gr