επιδημιολογικός χάρτης

Σε πέντε επιπλέον περιφέρειες, Θεσπρωτία, Άρτα, Λακωνία Κόρινθο και Ρέθυμνο, επιδεινώθηκε η επιδημιολογική κατάσταση, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η διάδοση του ιού να διευρύνεται σε γεωγραφικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο χάρτη υπήρξε επιδείνωση στις εν λόγω περιοχές, καθώς διαπιστώθηκε επιβάρυνση των δεικτών στον 7ήμερο κινητό μέσο όρου κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους και στον δείκτη θετικότητα (%), σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη (όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας), καθώς και την εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).

Κορονοϊό: 5 νέες περιοχές σε «βαθύ κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας

Να σημειωθεί ότι ήδη στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται Θεσσαλονίκη, Αρκαδία, Άγιο Όρος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, ΄Εβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Ιωάννινα, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Σκοπός του επιδημιολογικού χάρτη είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.

Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr