Τσιόδρας κορονοϊός

Επιδημία κορονοϊού στην Λακωνία διαπιστώνει ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έξανε αυτοψία σήμερα την περιοχή μετά τα κρούσματα σε αλλοδαπούς εργαζόμενους.

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος πήγε στην Λακωνία μαζί τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Οπως σημείωσε, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για ελονοσία. Στους ελέγχους αυτούς δύο εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα του Covid-19 και έτσι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κοροναϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως τα κρούσματα έχουν απομονωθεί ενώ η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόσθεσε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου δήλωσε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown, κάτι που, όπως είπε, για την ώρα δεν εξετάζεται.

Οι αρμόδιοι επισκέφθηκαν  περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων και συναντήθηκαν με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την εκτεταμένη ιχνηλασία και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, προκειμένου να εντοπιστεί και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του κοροναϊού στην κοινότητα.

Πηγή: economico.gr