Δυτική Αττική κορονοϊός
Ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στην Αθήνα, 13 Νοεμβρίου, 2020

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία και τις υγειονομικές αρχές για το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην δυτική Αττική.

Μόνον στο δήμο Αχαρνών, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υπάρχουν 392 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη. Από την ιχνηλάτησή τους, προέκυψαν 764 άτομα στενές επαφές, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής και των Αχαρνών για πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Η κατάσταση εξετάστηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, τους δημάρχους και γενικούς γραμματείς των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Σχετικά με τη συνολική εικόνα στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη, τα κρούσματα μειώνονται αλλά με βραδύ ρυθμό, αλλά και τα νοσοκομεία δεν αποσυμφορούνται στο βαθμό που θα θέλαμε».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε εκ νέου πως φέτος τα Χριστούγεννα «θα είναι αλλιώτικα, διαφορετικά». Προσέθεσε πως η χαλάρωση των μέτρων δεν είναι εφικτή και υπογράμμισε πως η πιστή εφαρμογή των μέτρων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Πηγή: economico.gr