κορονοϊός ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη ότι είναι «ιδιαιτέρως ανήσυχος» για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη σε ό,τι αφορά την Covid, και επισήμανε ότι οι αριθμοί νοσηλευομένων και θανάτων στην περιοχή είναι ανάμεσα στους υψηλότερους στον κόσμο.

Τα περιφερειακά γραφεία του Οργανισμού στην Ευρώπη τόνισαν επίσης ότι η κατάσταση ήταν «περισσότερο οξυμένη» σε περιοχές που είχαν καταφέρει να θέσουν επιτυχώς «υπό έλεγχο την πανδημία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020».

«Είμαστε ιδιαιτέρως ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στα Βαλκάνια, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη», δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Κάθριν Σμόλγουντ, ανώτατη αξιωματούχους του ΠΟΥ Ευρώπης για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο ΠΟΥ Ευρώπης περιλαμβάνει 53 χώρες και περιοχές, καθώς και τη Ρωσία και αρκετές άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε είπε ότι η διαθεσιμότητα των εμβολίων δεν είναι ακόμη αρκετή για να περιορίσει την αύξηση της μεταδοτικότητας στην περιοχή.

«Η συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων εξακολουθεί να εμφανίζει αυξητική τάση, και μετακινείται προς τα ανατολικά», τόνισε ο Κλούγκε.

«Έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση των κρουσμάτων Covid επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πάνω από 1,2 εκατ. νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη γεωγραφική περιοχή του ΠΟΥ Ευρώπης.

Πηγή: economico.gr