υποχρεωτικός εμβολιασμός

«Φωτιά» πήρε η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού, έπειτα από τις κυβερνητικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα στις ηλικίες 60 ετών και πάνω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ατόμων που κλείνουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, σε σχέση με τον καθημερινό μέσο όρο του τελευταίου δεκαημέρου.

Ειδικότερα, ο ημερήσιος μέσος όρος των τελευταίων ημερών για ραντεβού πρώτης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών ήταν 2.600. Σήμερα, έως τώρα, έχουν κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης από την ίδια ηλικιακή ομάδα.

Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών γίνεται υποχρεωτικός.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών.

Για όσες και όσους δεν πάνε μέχρι τότε, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αμέσως από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους, έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές. Γιατί ο εμβολιασμός αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από υποχρεωτικός. Σώζει ζωές. Είναι αναγκαίος για την υγεία. Είναι πια αναγκαίος για ολόκληρη την κοινωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ενα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους.

Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr