Ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς αξιωματούχους, που ασχολούνται άμεσα με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, απέρριψε τα σενάρια περί σοβαρού προβλήματος υγείας ή πιθανής ανατροπής του Ρώσου προέδρου, τα οποία κατά καιρούς εμφανίζονται σε δυτικά ΜΜΕ.

Ο επικεφαλής των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος σερ Τόνι Ράντακιν, μιλώντας στο BBC χαρακτήρισε τις πληροφορίες -προερχόμενες κυρίως από ουκρανικές πηγές- σχετικά με σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και κάποια σενάρια περί ανατροπής του εκ των έσω ως «ευχολόγια».

«Ευχολόγια…»

Ο κορυφαίος Βρετανός αξιωματικός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «νομίζω ότι ορισμένα από τα σχόλια του τύπου, “δεν είναι καλά” ή “σίγουρα κάποιος θα τον δολοφονήσει” είναι ευχολόγια. […] Κανείς στην κορυφή της ρωσικής κυβέρνησης δεν έχει το κίνητρο να αμφισβητήσει τον πρόεδρο Πούτιν».

Ο σερ Ράντακιν εκτίμησε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να απειλεί τη Δύση για πολλά χρόνια, αν και εκτίμησε ότι έχει υποστεί σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και πολεμικό υλικό κατά την αποτυχημένη της προσπάθεια να καταλάβει το Κίεβο στην αρχή της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Καμία απόδειξη

Μέχρι στιγμής, οι «πληροφορίες» για την υγεία του Πούτιν έχουν αναφέρει ότι πάσχει από μια μορφή καρκίνου του αίματος ή άλλες σοβαρές και μη ιάσιμες ασθένειες, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας είχαν ισχυριστεί ότι αποτράπηκε τουλάχιστον μια απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποδειχθεί, ενώ ρόλο στο φούντωμα της φημολογίας παίζει και το γεγονός ότι η μεν Δύση έχει απαγορεύσει πολλά ρωσικά ΜΜΕ, αλλά και ότι το Κρεμλίνο δίνει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr