Αυξάνονται τα κρούσματα μόλυνσης από E.coli μετά την κατανάλωση μπέργκερ στα McDonald’s

Αυξάνονται τα κρούσματα μόλυνσης από E.coli μετά την κατανάλωση μπέργκερ στα McDonald’s

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA), οι μολύνσεις από το βακτήριο E.coli έχουν φτάσει τα 75 άτομα, ύστερα από κατανάλωση του μπέργκερ Quarter Pounder στα McDonald’s. Από την επιδημία αυτή, έχει αναφερθεί ότι ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στο Κολοράντο. Αξιοσημείωτο είναι ότι τουλάχιστον 22 άνθρωποι νοσηλεύονται και οι λοιμώξεις έχουν καταγραφεί σε 13 πολιτείες. Δύο άτομα έχουν παρουσιάσει αιμολυτικό-ουραιμικό σύνδρομο, με έναν από αυτούς να είναι παιδί, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια.

Ο δικηγόρος των ασθενών, Ρον Σάιμον, ανέφερε ότι έχουν ήδη κατατεθεί τουλάχιστον δύο προσφυγές, ζητώντας αποζημίωση τουλάχιστον 50.000 δολαρίων η καθεμία. Ένας από τους υποψήφιους ενάγοντες, ο Έρικ Στίλι από το Κολοράντο, ανέφερε ότι επισκέφθηκε τα McDonald’s στις 4 Οκτωβρίου και άρχισε να βιώνει γαστρεντερικά συμπτώματα δύο ημέρες μετά. Ο Σάιμον, που εκπροσωπεί 25 ασθενείς συνολικά, τόνισε ότι η επιδημία E.coli στα McDonald’s μπορεί να είναι μία από τις σοβαρότερες τροφικές δηλητηριάσεις της χρονιάς, προσθέτοντας ότι οι ενέργειές τους θα διασφαλίσουν την αποζημίωση για όλα τα θύματα.

Η FDA αναφέρει ότι ερευνά αν τα κρεμμύδια είναι η αιτία της επιδημίας, και η εταιρεία Taylor Farms, που προμηθεύει τα κομμένα κρεμμύδια στα McDonald’s, έχει ανακοινώσει εθελοντικά την ανάκλησή τους. Κανένα κρούσμα μόλυνσης από το E.coli δεν έχει αναφερθεί εκτός ΗΠΑ. Τα συμπτώματα που προκαλεί το βακτήριο περιλαμβάνουν πόνους στο στομάχι, διάρροια και εμετούς, που γενικά διαρκούν τρεις με τέσσερις ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, αλλά κάποιοι μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές.

Πηγή: tovima.gr